Hlavní obsah

Zámek Napajedla zahájí sezónu Velikonočními trhy

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Napajedla na Zlínsku letos vstupuje do třetí sezóny v novodobé historii. Zahájí ji stylovými Velikonočními trhy v sobotu 16. dubna.

Foto: Martina Žáčková

Zámek Napajedla

Článek

Zámek se v ten den otevře v 9 hodin ráno. Pro návštěvníky budou připraveny ukázky tradičních řemesel včetně výroby kraslic či řezbářství. Ochutnávat se budou delikatesy jako jsou marmelády, paštiky, sýry či koláčky a chybět nebude ani drobný prodej velikonočního zboží. 

"Pro nejmenší připravujeme zábavu v podobě dětské dílničky. Dospělí si zase mohou zpříjemnit odpoledne posezením v zámecké kavárně s domácími zákusky. Po celý den v každou celou hodinu začíná prohlídka historických sálů zámku," přiblížila manažerka zámku Petra Psotková.

Zámek Napajedla dříve pořádal prohlídky zámku jen příležitostně a na objednávku. Od května zavádí provoz s pevnou otevírací dobou. Otevřeno bude denně od 10 do 16 hod. Zámecká kavárna má otevřeno až do 18 hodin.

V této sezóně proběhnou na zámku také dvě výstavy, roste zájem o svatební obřady a hostiny, konají se tu kurzy vaření či feng-shui. „Díky zpřístupnění zámku a ve spojení s nedalekým hřebčínem, Baťovým kanálem či páteřní cyklostezkou se Napajedla stávají zajímavým turistickým cílem," dodala Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Zámek Napajedla pochází z poloviny 18. století. Jde o šlechtické sídlo ve stylu pozdně francouzského baroka. Třípodlažní stavbu s více než 50 místnostmi obklopuje desetihektarový park v anglickém stylu se vzácnými dřevinami a rybníčkem s lekníny.

Zámek ve 30. letech minulého století koupil pro firmu Baťa její tehdejší majitel Jan Antonín Baťa. Plánoval zde vybudovat místo pro obchodní setkávání obchodníků z celého světa a rodinné sídlo. Zámek po roce 1945 připadl podniku Fatra Napajedla, který ho občas využíval k reprezentačním účelům. Před několika lety jej odkoupili soukromí majitelé a zpřístupnili ho široké veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám