Hlavní obsah

Zámek Holešov vystavuje historické kočárky

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesát modelů představí celou škálu typů dětských kočárků včetně stylů, které se promítly na jejich funkčnosti. Výstavu doprovází dobové fotografie a speciální panely s komentáři a popisem technického vývoje jednotlivých modelů.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Nejstarší vystavený kočárek je dvě stě let starý, nejmladší ze 70. let minulého století. Mezi exponáty jsou kousky, které patřily hraběti Kolowratovi nebo rodu Schwarzenbergů.

„Naším cílem je potěšit celou rodinu a na to se také galerie soustředí,” zhodnotil výstavu ředitel Zámecké galerie v Holešově Pavel Chmelík.

Výstava je koncipována tematicky, prezentuje kočárky stylizované v zákoutí parku, v kuchyni hospodyně a v dětském pokojíčku. Kromě samotných exponátů potěší také dobovými doplňky a detaily jako jsou staré panenky, oblečky, peřinky a podobně. Připraven je i dobový hrací koutek pro nejmladší návštěvníky.

Historické kočárky budou na holešovském zámku k vidění do 2. října vždy od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Vstupné pro dospělé je 60 Kč, pro děti 40 Kč a rodinné 160 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám