Hlavní obsah

Zámeckou zahradou v Mníšku s průvodcem, na děti čeká baronova klíčnice

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Víkendu otevřených zahrad si zájemci mohou v Mníšku pod Brdy výjimečně projít zámeckou zahradu s průvodcem, nebo si zajít na dva klasické prohlídkové okruhy. V neděli je pro děti připravena zábavná prohlídka s klíčnicí barona Kasta.

Foto: Jana Digrinová

Zámecká zahrada v Mníšku pod Brdy s magnólií.

Článek

Zejména pro milovníky zámeckých parků a zahrad je vyhrazen druhý červnový víkend, kdy budou probíhat v rámci projektu Oživlé památky komentované prohlídky mníšeckého parku s názvem Magnólie – královna mníšecké romantické zahrady. Průvodkyně se bude věnovat parku nejen po stránce historické a stavební, ale i botanické. Vstupné je dobrovolné a prohlídky probíhají každou hodinu od 10.30 do 15.30 hodin.

V neděli 10. června přijde děti provést zámkem dost upovídaná klíčnice barona Kasta, která pořád něco ztrácí nebo zapomíná, takže prohlídka s ní je hotové dobrodružství. Snad nezapomene, kam si dala klíče od zámeckých komnat nebo kudy vede cesta? Co na programy pro děti říkají dospělí? „Máte jedny z nejúchvatnějších dětských programů,“ nešetří chválou na adresu průvodkyň, které svou práci dělají opravdu rády.

Zámek Mníšek pod Brdy nabízí prohlídky na dvou klasických prohlídkových okruzích.

I. okruh vás zavede do starší historie zámku. Dozvíte se o zakladateli Serváci Engelovi, který nechal zámek opravit a vystavěl zde zámek v barokním stylu a to s třemi věžemi. V jedné věži uvidíte kapli sv. Serváce, ve druhé hodiny a třetí věž je lovecká. Délka je 35 minut a cena se pohybuje od 60 do 90 korun.

Na II. okruhu nahlédnete do soukromí posledních majitelů Kastů. Jaké měli ložnice, koupelny, dětský pokoj? Co je bavilo, jak trávili volné chvíle? To vše se dozvíte a navíc se budete mít na co dívat. Pokoje jsou bohatě vybaveny a vypadá to, jakoby v nich Kastové stále bydleli. Prohlídka vám zabere 25 min a cena je 50 až 70 korun.

V prodeji jsou také vstupenky na muzikál Noc na Karlštejně, ve kterém se, letos naposled, představí Vladimír Čech, Lumír Olšovský, Petr Jančařík i Jan Rosák. Hrajeme poslední víkend v červnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám