Hlavní obsah

Základní a střední školy mohou získat další evropské peníze

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost vyhlásil novou výzvu pro všechny základní a střední školy.

Článek

Podpořeny budou především projekty zaměřené na rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základních škol a rozvoj ústních komunikačních dovedností žáků a učitelů v anglickém, německém a francouzském jazyce formou blended learningu. Žádosti o dotaci lze podávat do 28. srpna do 13 hodin.

Témata výzvy jsou v souladu s celorepublikovou koncepcí jazykového vzdělávání a s tím, že byl letošní rok vyhlášen Rokem technického vzdělávání. Celkový objem peněz v této výzvě představuje 460 miliónů korun s možností dalšího navýšení. Školy mohou žádat o dotaci na jeden projekt v rozmezí od 50 tisíc do 1 miliónu korun. Finanční prostředky jim budou poskytnuty prostřednictvím předběžné platby ve stoprocentní výši schváleného rozpočtu projektu.

Vzhledem k tomu, že podání projektové žádosti je velmi jednoduché, školy ji zvládnou vytvořit samy, aniž by si musely najímat zprostředkovatelské či poradenské agentury. Jednotlivé projektové žádosti lze sestavit v informačním systému Benefit7 prostřednictvím výběru předem nastavených šablon klíčových aktivit. S tímto postupem mají školy velké zkušenosti například z akce "EU peníze školám", do které se zapojila většina školských zařízení v naší zemi.

Podrobné informace týkající se výzvy číslo 57 jsou k dispozici na internetových stránkách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám