Hlavní obsah

Začíná 13. ročník grantového programu Prazdroj lidem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 4. června se v Nošovicích, v pivovaru Radegast, sešla Rada reprezentantů programu Prazdroj lidem a zahájila 13. ročník tohoto programu, který i v letošním roce nese podtitul "Pro budoucí generace".

Foto: Alena Oudová

V 13. ročníku programu Prazdroj lidem bude v moravskoslezském regionu rozděleno 2,5 milionu korun.

Článek

Stejně jako vloni mohou v rámci tohoto programu neziskové a příspěvkové organizace z Ostravska, Frýdecko-Místecka, Třinecka, Jablunkovska, Novojičínska a Karvinska žádat o granty na veřejně prospěšné projekty. Projekty mohou být zaměřeny na životní prostředí, sport, kulturu, zájmovou činnost, aktivní odpočinek. Mohou podporovat zaměstnanost, vzdělání či tradiční řemesla.

V 13. ročníku programu Prazdroj lidem bude v moravskoslezském regionu rozděleno 2,5 miliónu korun. Projekty, které program chce podpořit, by měly přinášet dlouhodobý užitek lidem z regionu a vystihovat podtitul programu "Pro budoucí generace". Novinkou letošního ročníku je zvýšení maximální částky, o kterou mohou žádat neziskové organizace, na 500 tisíc korun.

Již nyní je znám jeden z významných projektů letošního ročníku. Je jím obnova vyhořelé chaty Libušín. Rada reprezentantů programu jednomyslně odsouhlasila dar ve výši 300 tisíc korun po požáru chaty ještě před začátkem letošního ročníku programu Prazdroj lidem.

Organizace mohou hlásit své projekty do 31. srpna. Během září pak zasedne Rada reprezentantů složená z osobností veřejného života severomoravského regionu, která vybere nejkvalitnější a nejpotřebnější projekty pro region s ohledem na jejich dopad a dlouhodobou udržitelnost a vyšle je do veřejného hlasování.

„Chceme, aby projekty podpořené v rámci programu Prazdroj lidem přinesly užitek i dalším generacím, měly dlouhodobý vliv a zkvalitnily život lidí v regionech, kde působí naše pivovary. Jednou z priorit naší společnosti je trvale udržitelný rozvoj, v rámci kterého chceme nejen uchovávat a rozvíjet hodnoty, které vznikly před námi, ale zároveň chceme pomoci k vytvoření nových hodnot, které tu zůstanou po nás, pro budoucí generace,” řekla Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace společnosti Plzeňský Prazdroj.

Během dvanácti ročníků programu Prazdroj lidem společnost Plzeňský Prazdroj na severní Moravě podpořila 156 projektů částkou 26,5 miliónu Kč. O rozdělení příspěvků rozhodlo více než 105 tisíc přijatých hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám