Hlavní obsah

Žáci ze Staré Bělé u Ostravy zvítězili v orientačním běhu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žákyně a žáci ze základní školy ve Staré Bělé u Ostravy zvítězili v orientačním běhu a pod vedením učitelky Elišky Chrástecké získali Pohár ředitelky Základní a mateřské školy MUDr. E. Lukášové.

Foto: Josef Zajíc

Finále škol 2012 - Startem prošlo 268 dětí.

Článek

Podle výukové mapy pro orientační běh soutěžilo ve čtvrtek 18. října 268 žákyň a žáků o poháry v rámci běhu XXII. ročníku závodu v orientačním běhu FINÁLE ŠKOL 2012. Pořádá jej Městský svaz orientačních sportů v Ostravě jako celoroční soutěž pro veřejnost S mapou běhá celá OSTRAVA!!! 2012.

Sportovně agilní škola ZŠ a MŠ MUDr. E. Lukášové připravila pro děti zúčastněných škol pod vedení hlavního rozhodčího Mgr. Romana Olši velmi pěkný závod.

Děti od čtvrtých tříd běhaly podle výukové mapy pro orientační běh CANIS v měřítku 1:4000. Startovalo se z hřiště školy a orientace byla dost náročná. Každý jednotlivý žák se musel rozhodnout, kam poběží a jaký nejlepší postup si vybere. Zde už není nikdo, kdo by poradil. Každý se musí rozhodnout sám.

Soutěžilo se urputně. V sázce byly tři poháry. Jeden pro nejlepší školu ve FINÁLE ŠKOL 2012. Pohár získala již po dvaadvacáté pořádající škola. Pohár ředitelky ZŠ a MŠ MUDr. E. Lukášové Petry Kalouskové získali žákyně a žáci ze základní školy ve Staré Bělé. Učitelka Eliška Chrástecká přivedla velmi dobře připravené žáky. Sama orientační běh v mládí prováděla v Horním Benešově a tak má cit pro přípravu a radu pro své svěřence.

Třetí pohár získala základní škola Mitušova 8 z Ostravy-Hrabůvky. V soutěži jednotlivců uspěli žákyně a žáci sportovní atleticko-herní školy B. Dvorského a školy zaměřené na kopanou ze ZŠ Klegovy. Pozadu nezůstali ani žáci z Ostravy-Hrabové a ze základní školy Mitušova 16, Paseky.

Další příležitost zazávodit si budou mít zájemci 2. prosince v okolí školy B. Dvorského v městské části Ostrava-Jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám