Hlavní obsah

Žáci krupských základních škol soutěžili v recitaci

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 23. února se v Krupce ve výstavní síni městského úřadu konala recitační soutěž žáků všech místních základních škol, kterou pořádala Masarykova Základní a Mateřská škola Krupka. Oficiálně se jednalo o městské kolo, kterého se účastnilo 35 žáků prvního i druhého stupně ZŠ.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Soutěžící v rozhovoru se členkami poroty

Článek

Soutěžící byli rozděleni do 5 kategorií dle svého věku. „Blahopřeji vítězům všech kategorií a děkuji jak organizátorům soutěže, tak všem žákům našich základních škol, kteří měli odvahu a do soutěže se přihlásili. Všechna vystoupení byla krásná, ale vyhrát může vždy jen jeden. Již nyní těším na další ročník soutěže,” řekl při vyhlášení vítězů a předávání drobných cen starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Vítězové všech kategorií získali věcné ceny a diplom. Ostatní soutěžící, kteří nevystoupili na pomyslné stupně vítězů, obdrželi na památku psací pero.

Velmi dobrou zprávou je, že vystupující nemuseli být svými učiteli k účasti na soutěži přemlouváni. To svědčí o zájmu žáků nejen o soutěž jako takovou, ale také o český jazyk, což potěší každého pedagoga. Členky poroty, kterou vedla předsedkyně Jana Urbanová, po skončení soutěže radily účastníkům do dalších kol s tím, že vedle samotného přednesu je velice důležitý výběr básně.

„Žáci, kteří se ve svých kategoriích umístili na prvních dvou místech, postupují do okresního kola, které se uskuteční 15. března v Teplicích. Třetí v pořadí jsou náhradníci pro případ, že by se některý z žáků nemohl okresního kola účastnit,” uvedla organizátorka soutěže krupského místního kola Pavlína Vopatová ze ZŠ Masarykova.

Vzhledem k tomu, že se jedná o celostátní soutěž, nemusí pro ty nejlepší žáky recitační klání končit okresním měřením sil. Krajské kolo a následně celostátní úroveň soutěže se uskuteční do konce letošního školního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám