Hlavní obsah

Záchranářského psa Drakea posmrtně dekorovali v anketě Statečné psí srdce

Novinky, Vratislav Konečný

Kdo neviděl záchranářské psy při práci, tomu se to možná bude zdát jako formalita. Drake byl specialistou na sutinové vyhledávání, byl nasazován na zřícených budovách, při závalech. Měl jsem možnost práci psů vidět při hledání lidí zasypaných při zemětřesení v Turecku.

Foto: archiv MPP
Článek

Zrovna jako lavinoví psi mají můj neskonalý obdiv. Drake, který sloužil u městské policie ještě nedávno, byl ve čtvrtek oceněn v anketě Statečné psí srdce.

Už je v psím nebi

„Pes Drake se stal vítězem kategorie Spící srdce, které se uděluje in memoriam. Drake byl specialistou na sutinové vyhledávání, právě v této kategorii se stal se svojí psovodkou strážnicí Lenkou Vlachovou v roce 2005 mistrem světa. Psí srdíčko se mu zastavilo loni na jaře, kdy bylo mu 17 let. Kolegyně Lenka stále pracuje u Útvaru psovodů,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Anketa Statečné psí srdce je partnerskou soutěží ankety Zlatý záchranářský kříž. Záštitu nad anketou již tradičně drží generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám