Hlavní obsah

Začala příprava na Mistrovství ČR v eXtrémním horském maratonu 2011

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závod Beskydská sedmička, jehož první ročník byl uspořádán v září letošního roku a kterému byl posléze přidělen statut Mistrovství České republiky v eXtrémním horském maratonu, je jedním z nejnáročnějších, ne-li tím vůbec nejnáročnějším, v podmínkách českých horských závodů.

Foto: Petr Nazarov

Závod Beskydská sedmička je jedním z nejnáročnějších, ne-li tím vůbec nejnáročnějším, v podmínkách českých horských maratonů.

Článek

Beskydská sedmička je 87 kilometrů dlouhým extrémním závodem. Jeho trasa vede přes nejvyšší beskydské vrcholy, jmenovitě Radhošť, Čertův mlýn, Smrk, Lysou horu, Travný, Ropici a Velký Javorový. Závodníci se svým výkonem podílejí na zdolání novodobé osmitisícovky. Celkové převýšení v součtu všem vrcholů činí úctyhodných 8250 metrů.

Druhý ročník závodu, který se stal v krátké době fenoménem a počinem obdivovaným nejen profesionály na poli sportu, ale také ostatními sportovními nadšenci, sezná pro příští rok hned několika změn. První zásadní změnou je rozdělení trasy. Pro letošní rok jednotná trasa bude rozdělana na trasu určenou soutěžícím v kategorii Hobby (sportovním nadšencům) a kategorii Sport (registrovaným sportovcům v klubech a svazech ČSTV).

Pro druhý ročník dojde současně také ke snížení celkového časového limitu pro dokončení závodu a to na 30 hodin. Závodu se stejně jako letos mohou účastnit minimálně dvoučlenné, v kategorii Hobby i trojčlenné závodní hlídky a to v kategoriích rozdělených podle věku (v případě věkového rozdílu je určující věk staršího člena hlídky). Věkové kategorie závodu jsou do 40 let, 40 – 50 let, nad 50 let.

Trasa závodu je předem určena a je po ní rozmístěno několik kontrolních hlídek, které mají za úkol dohlédnout na to, aby závodníci absolvovali celou trasu tak, jak byla pořadateli závodu vytyčena. Pro ročník 2011 je vítanou změnou čipové měření a elektronické zpracování výsledků.

Už dnes je jasné, že Mistrovství České republiky v eXtrémním horském maratonu se bude konat v termínu 2. až 4. září 2011. Září je typické svojí proměnlivostí a sama trasa je zárukou toho, že se bude jednat o skutečně jedinečný zážitek pro všechny zúčastněné.

Pro více informací sledujte oficiální webové stránky závodu http://www.beskydskasedmicka.cz/2011/

Reklama

Výběr článků

Načítám