Hlavní obsah

Zábavné tvoření s Mikulášem připravili (nejen) pro děti v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

V Pilníkově připravila na neděli 2. prosince komise pro kulturu a sport netradiční Zábavné tvoření s Mikulášem. Po příchodu na sál restaurace Slunce si nikdo z příchozích nemohl nevšimnout velkého vánočního stromečku, který vévodil celému sálu.

Foto: Jaroslav Blažek
Článek

Více než padesát dětí přišlo se svými rodiči, babičkami či dědečky, aby společně vytvořili podle předpřipravených šablon vánoční ozdoby a řetězy na stromeček. Aby práce šla rychleji od ruky, probíhaly zároveň různé hry a soutěže. I letos byli do jedné soutěže zapojeni rodiče – měli se zavázanýma očima poznat vlastní dítě sedící na židli. Za soutěže děti dostávaly různé sladké odměny.

Během výroby ozdob rodiče na kartičky, které obdrželi při příchodu, napsali, jak děti byly hodné, nebo také zlobivé, po celý rok. Když byly ozdobičky hotové, děti s velkou pomocí svých rodičů je umístily na stromeček. A po ozdobení vánočního stromečku konečně mohl přijít Mikuláš a andělem a čerty.

Po čtvrté hodině do potemnělého sálu vtrhli dva čerti, kteří nejprve několikrát oběhli sál. Za nimi důstojně přikráčel Mikuláš v doprovodu anděla. Mikuláš si vzal všechny popsané kartičky a podle nich si k sobě volal děti. Některým domlouval, některé pochválil, ale všechny dostaly dárkový balíček. Některé zprávy z kartiček byly opravdu zajímavé:

“Je strašně vzteklej a fackuje!”

“Dělá, že neslyší, když má uklízet.”

“Uteče, když mu někdo řekne “pojď sem!”.”

“Je naštvaná, když se pro ni přijde dříve do družiny.”

Ale samozřejmě nechyběly ani pochvaly:

“Je to veselý andílek.”

A mnohokrát “je hodný”, “je hodná”.

Jsme rádi, že se netradiční zábavné odpoledne všem dětem líbilo.

Další fotografie jsou umístěny na http://jablkon.eu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám