Hlavní obsah

Za týden vypukne boj o pracovní víza na Nový Zéland

Novinky, Věra Šejdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vloni Češi vyčerpali roční kvótu během pouhé hodiny, letos je zájem o program Working Holiday Nový Zéland ještě o 30 procent vyšší. Vyplývá to ze statistik Student Agency.

Foto: archiv Kateřina Záleská

Nový Zéland

Článek

Poslední týden na přípravu všech podkladů zbývá Čechům, kteří chtějí v letošním roce vycestovat v rámci programu Working Holiday na Nový Zéland. Jde o program, který mladým lidem umožňuje v zemi pracovat a cestovat.

„Vloni bylo 1200 víz pro program Working Holiday rozebráno během pouhé hodiny, letos bude boj o víza ještě ostřejší. Ze strany klientů evidujeme meziročně o 30 procent vyšší zájem o tento pracovní pobyt na Novém Zélandu,” uvedla manažerka jazykových pobytů Student Agency Hana Pazderková. Od roku 2005, kdy je možné na Working Holiday víza na Zéland vycestovat, se poptávka o ně zvýšila desetinásobně.

„Vycestovat na Nový Zéland byl můj životní sen. Miluju cestování a tento ostrovní stát pro mě byl vždy exotickou až tajemnou destinací. Panenská příroda v kombinaci s tamní kulturou je neobyčejný zážitek, který rozhodně předčil moje očekávání,” říká Kateřina Záleská, mladá Češka, které se podařilo vízum v programu Working Holiday získat a do země tak na 12 měsíců vycestovala jako jedna z 1200 úspěšných žadatelů z Česka. Právě nádherná příroda, přátelská povaha místních a příležitost vypilovat angličtinu jsou hlavními lákadly ostrovní země.

O Working Holiday víza mohou Češi žádat od roku 2005, zájem o ně každoročně narůstá o desítky procent. „Zatímco před deseti lety stačila kvóta 100 míst, dnes je i 1 200 víz málo. V loňském roce se kvóta vyčerpala během jediné hodiny, letos očekáváme ještě větší boj o víza. Zájem našich klientů se meziročně zvýšil o 30 procent,” popisuje Hana Pazderková.

Žádosti o vízum přijímá novozélandská ambasáda od 1. března od 22:00. „To hlavní, co dnes o získání víza rozhoduje, je rychlost a výborné připojení k internetu. Vízum získají ti, kteří provedou nejrychleji online registraci a splní všechny podmínky. Neexistuje žádný jiný recept na úspěch,” dodala Hana Pazderková.

Program Working Holiday Nový Zéland

 · je určený pro studenty i nestudenty od 18 do 35 let, kteří chtějí vycestovat na Nový Zéland

 · vízum je udělené na max. 12 měsíců

 · vízum umožňuje v zemi legálně pracovat a cestovat. Možnost najít si práci umožňuje mladým lidem pokrýt náklady spojené s pobytem v cizí zemi

 · pracovní pozice mají především sezónní charakter, typicky jde o práce v cestovním ruchu nebo zemědělství

Mladí Češi, kterým se nepodaří získat Working Holiday víza, mají ještě jednu možnost, jak vycestovat na Nový Zéland. „Nabízíme alternativní možnost vycestovat díky studijnímu vízu. U studijních pobytů delších než 14 týdnů mohou naši klienti také legálně pracovat. Oproti Working Holiday je u studijního víza nutné mít dopředu zajištěnou a zaplacenou výuku v jazykové škole, jinak se programy neliší,” uvádí Hana Pazderková s tím, že další variantou pak mohou být pracovní pobyty v Evropě nebo au pair pobyty v USA. Tyto pozice nejsou vázané kvótami na víza a vycestovat tak může kdokoliv a kdykoliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám