Hlavní obsah

Za necelé dvě hodiny strážníci odhalili dvanáct mladistvých pod vlivem alkoholu

Novinky, Daniel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci a policisté v Rožnově pod Radhoštěm provedli v pátek 19. října namátkovou kontrolu provozoven, zaměřenou na prodej a podávání alkoholu mladistvým.

Foto: MP Rožnov p.R.

Kontrola v jedné z provozovoven

Článek

Kontrola byla zaměřena na alkohol u nezletilých a mladistvých návštěvníků těchto zařízení. Už v prvních diskotékách se ukázaly pozitivní dechové zkoušky u osob mladších 18 let.

Jeden z mladíků, který byl vyzván k dechové zkoušce, se nejprve pokusil strážníkům utéct. Po dopadení pak nadýchal více než 1,07 promile alkoholu. Nebyl zdaleka poslední. Kromě správního řízení za alkohol mu byla za neuposlechnutí výzvy úřední osoby navíc uložena pokuta.

Zkontrolováno bylo několik desítek mladistvých a nezletilých osob. U sedmnácti strážníci provedli orientační dechovou zkoušku a ta ve dvanácti případech prokázala, že mladiství popíjeli alkohol. S 10 osobami bude zahájeno správní řízení, dva případy byly vyřešeny na místě pokutou. Dále budou informováni rodiče a také místně příslušný sociální odbor městského úřadu.

Při kontrolách bylo ve většině případů zjištěno, že alkohol si mladiství sami přinesli, nebo byl zakoupen v provozovnách jejich staršími kamarády a byl konzumován většinou mimo provozovny. V některých případech mladiství již do provozoven pod vlivem alkoholu přišli.

Mezi dvanácti nezletilými a mladistvými, u kterých bylo prokázáno požití alkoholu, byly 4 dívky a 8 chlapců. Kontroly budou nadále pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám