Hlavní obsah

Z ulic Roudnice nad Labem se odváží sníh

Novinky, Anna Burdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní Roudnice nad Labem rozhodli, že z ulic města nechají odklidit sníh. Uvolní proto mimořádný příspěvek pro městské služby, které sníh v úterý 7. a ve středu 8. prosince budou odklízet. K mimořádnému opatření vede velké množství sněhu, který v ulicích města už není téměř kam odklízet.

Foto: Anna Burdová

V úterý 7. 12. 2010 byl zahájen odvoz sněhu z ulic města Roudnice nad Labem. Odklízení sněhu by mělo pokračovat ještě ve středu 8. 12. 2010.

Článek

Podnět k řešení stávající situace v ulicích Roudnice dal místostarosta Luboš Matek. „Dnes jsem telefonicky obvolal radu města, která jednomyslně rozhodla o mimořádném příspěvku Roudnickým městským službám nad rámec plánované údržby,“ uvedl Matek.

Podobné opatření muselo město udělat již minulou zimu. Organizace ale byla složitá, a proto bylo rozhodnuto, že tentokrát bude Roudnice rozdělena do tří částí: na západní (zahrnuje ulice Libušina, Neklanova, Špindlerova a sídliště Hracholusky), na střed města (sem spadají ulice Řipská, Riegrova, Na Urbance, dr. Slavíka a Náměstí Jana z Dražic) a třetí lokalitou bude Bezděkov.

Odvoz sněhu na složiště byl zahájen v úterý a bude probíhat ještě ve středu.  „Musíme za pomoci firem postupovat rychle, aby odvoz proběhl do středečních večerních mrazů,“ řekl Martin Chudoba, ředitel Roudnických městských služeb.

Obyvatelé Roudnice tak mají naději, že pohyb po městě bude o něco jednodušší. Hromady sněhu, nahrnutého k okrajům silnic a chodníků, dosud překážely nejen u přechodů, ale i na nástupištích autobusových zastávek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám