Hlavní obsah

Z Techmanie si děti mohou odnést vlastní motorku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kreativní workshop "Moje první motorka" umožní o prázdninách malým návštěvníkům plzeňského science centra Techmanie vyrobit si motorku. Zvládnou to během jedné, maximálně dvou hodin. Odměnou je majitelům šikovných ruček zážitek a vlastnoručně vyrobená hračka, kterou si mohou odnést domů.

Foto: Techmania Science Center

Kreativní workshop "Moje první motorka" umožňuje malým návštěvníkům Techmanie výrobu vlastní hračky.

Článek

"Kluci jsou šikovní," pochvaluje si edutainerka Ilona Gonová partu čtyř kluků. Ačkoliv se stavebnicí nemají žádné zkušenosti, pod rukama vznikají malé motorky, k jejichž sestavení je třeba umět číst jednoduchou dokumentaci nebo utáhnout matičku na šroubku.

Na začátku workshopu dostanou děti několik předpřipravených kusů plastu, šroubky, matky, bužírku, nákres a k dispozici je jim veškeré vybavení dílny.

"Tohle si musejí nařezat na potřebné díly a řeznou plochu na frézce obrousit do oblouku. Na sedačku mají rovný kousek plastu, který si musejí podle potřeby ohnout," vysvětluje Gonová. Vyrobenou motorku si nakonec malí šikulové odnášejí domů.

Kreativní workshop zabere podle počtu a šikovnosti dětí jednu až dvě hodiny. Účastníci se seznámí s nejrůznějším nářadím a pracovními postupy, přičemž workshop je vhodný pro děti ve věku od 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám