Hlavní obsah

Z domu zmizely lovecké zbraně, policie žádá o pomoc při pátrání

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu úterý došlo k vloupání do jednoho z rodinných domů v Hustopečích nad Bečvou. Neznámý lapka si odnesl tři lovecké zbraně a dva fotoaparáty. Policisté žádají o pomoc při pátrání po odcizených zbraních.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Pachatel poškodil vstupní dveře domu a z řádně zabezpečené skříně v jednom z pokojů ukradl 3 lovecké zbraně a 2 fotoaparáty. "Jednalo se o historickou brokovnici dvojku, zn. Ferdinand Fuckert Tropaau, vzor Hemerles, ráže 16/16, brokovnici dvojku, zn. Lověna, vzor Hermeles, ráže 16/16 a kulovnici vzor ZKK 600, ráže 270 W," popsala odcizené zbraně policejní mluvčí Irena Urbánková. Škoda byla vyčíslena na téměř 54 tisíc korun.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody, za které pachateli, v případě jeho dopadení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

"Policie ČR Přerov přivítá jakoukoliv informaci, vedoucí k objasnění případu a nalezení zbraní. Občané je mohou sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo na telefonní lince 158," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám