Hlavní obsah

Xaviér Baumaxa a Hněddé smyčce zahrají na Střeleckém ostrově v Praze

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto pro všechny Pražany nabízí ve čtvrtek 7. srpna koncert, na kterém se představí Xaviéra Baumaxa a Hněddé smyčce. Unikátní orchestr a svébytný zpěvák se na koncertním pódiu potkají po delší době. Pražské společné vystoupení začíná v 19 hodin na Střeleckém ostrově.

Článek

„Spojení geniálního lyrika a kytaristy, kterým Xaviér Baumaxa bezesporu je, a Hněddých smyčců patří mezi nejlepší hudební projekty posledních let na naší scéně. Diváci čtvrtečního koncertu se mohou těšit na koncert plný energie, originálních textů, to vše pod širým nebem s grilováním a řeknou Vltavou po boku,“ uvedl Tomáš Kopečný, PR manažer Letňáku 2014 – Léta pro všechny Pražany na Střeleckém ostrově, v rámci jehož programu se koncert koná.

Xavier Baumaxa, vlastním jménem Lubomír Tichý, je jedenačtyřicetiletý litvínovský písničkář a vystudovaný pedagog. Sám o sobě tvrdí, že je "buránek regionálního charakteru se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem". Jeho hudební projev je založen na slovních hříčkách a parodiích různých stylů.

Vlastní písně skládá zpravidla při rytmických činnostech jako je sekání dříví, chůze v terénu, máchání křovinořezem, plavání kraulem či naznak, praskot krbu, zatloukání hřebíků či "natírání plotu tixotropní lazurou".

Reklama

Výběr článků

Načítám