Hlavní obsah

Výtvarná soutěž Zážitek z prázdnin zná své vítěze

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdniny jsou sice již za námi, ale stále si můžeme vzpomenout na to, co krásného jsme v průběhu léta zažili. Jsou to pak především děti, které mají zážitky z letních táborů, rodinných dovolených nebo jen tak z okolí svého bydliště.

Foto: Rostislav Kadlec

Hodnocení došlých soutěžních obrázků

Článek

Město Krupka proto ve spolupráci se společností Sport Krupka s. r. o. vyhlásilo již před prázdninami výtvarnou soutěž pod názvem Zážitek z prázdnin. Soutěž byla vyhlášena pro všechny žáky prvního stupně krupských základních škol.

„Již v červnu jsme vyhlásili klání o nejhezčí obrázky, které by ilustrovaly zážitky dětí z letních prázdnin. Během vyhodnocení soutěže jsme byli mile překvapeni nejen tím, kolik toho děti během letního volna stihly prožít, ale také pílí, jakou věnovaly kreslení obrázků. Hodnotitelé se shodli, že všichni soutěžící se velmi snažili a nebylo jednoduché vybrat nejlepší umělecká díla. Pochvalu si totiž zaslouží úplně všichni malí malíři,“ komentoval soutěž a její vyhodnocení místostarosta Krupky Karel Rouček.

V hodnotící komisi zasedli členové krupského Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který stál u zrodu myšlenky vyhlásit výtvarnou soutěž o nejhezčí obrázky na téma letních prázdnin. Jejich úkol vskutku nebyl jednoduchý, protože dle pravidel soutěže museli vybrat tři nejlepší obrázky. Nutno podotknout, že na prvních třech místech nebylo stanovováno pořadí, nýbrž stejnou cenu pro vítěze si odnesli autoři právě třech vybraných obrázků.

Po pečlivém zvažování a hlasování se vítězi soutěže stali Jan Chára z MŠ a ZŠ Masarykova, Barbora Boháčová a Natálie Kubíková (obě z MŠ a ZŠ Teplická). Na všechny tři vybrané autory čekala hlavní cena v podobě koloběžek, které si převzali během slavnostního vyhlášení výsledků na krupském městském úřadě.

Vyhlášením výsledků však příběh došlých výtvarných děl nekončí. Každý, kdo by si chtěl prohlédnout všech 82 soutěžních obrázků, může navštívit v termínu 5.10. - 30.10. 2015 v úředních hodinách výstavní síň městského úřadu v Krupce, kde proběhne malá výstava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám