Hlavní obsah

Výtvarná dílna v klatovské galerii přivítá rodiče s dětmi

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech v soboru 16. února ve 14 hodin proběhne výtvarná dílna pro rodiče s dětmi k aktuální výstavě Milan Knížák – Žít jinak. Akci pořádá Galerie Klatovy/Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje.

Foto: ilustrační foto Galerie Klatovy/Klenová

Výtvarná dílna pro rodiče s dětmi k výstavě Milan Knížák/Žít jinak

Článek

Výtvarné dílny pro rodiče s dětmi, které probíhají většinou v sobotu odpoledne, jsou připravené pro děti od 4 do 15 let a jsou navrženy tak, aby bavily i dospělý doprovod. Vztahují se zpravidla k aktuálním výstavám nebo k určité výtvarné technice. Umožňují zajímavá setkání s originálními díly současných českých umělců a rozvíjejí u dětí vztah a zájem o výtvarné umění.

„Jejich cílem je propojit vnímání a interpretaci uměleckých děl s vlastní tvorbou a otevřít galerii jako prostor nabízející inspiraci, zážitek a experiment. Omezená kapacita ateliérů zaručuje individuální přístup k dětem,” řekla galerijní edukátorka Bc. Vlasta Hrabětová.

Jak se přihlásit

Výtvarné dílny nabízí Galerie Klatovy/Klenová vždy k aktuálním výstavám v Galerii U Bílého jednorožce i ve výstavních prostorách zámku na Klenové. Příležitostně nabízí také výtvarné dílny v kostele sv. Vavřince a v sýpce na Klenové (dle koncepce výstavy).

„Pravidelně také pořádáme výtvarné dílny zaměřené na různé výtvarné techniky, převážně grafické, ve vile Paula na Klenové. Dílny jsou určené pro rodiny s dětmi, ale vítáni jsou i mladí lidé a dospělí, pro které nabízíme také samostatné dílny,” dodala Bc. Vlasta Hrabětová.

Na výtvarnou dílnu pro rodiče s dětmi k výstavě Milan Knížák - Žít jinak je možné se přihlásit na emailu: edukace@gkk.cz nebo na telefonním čísle 731 068 807. Cena na výtvarnou dílnu pro rodiče s dětmi je 25 Kč, doprovod zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám