Hlavní obsah

Výtěžek Knihotrhu putoval na účet azylové farmy pro opuštěná a týraná zvířata

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Zlatém jablku se ve středu odpoledne uskutečnila charitativní akce KnihoTrh, která propojuje prodej knih s dobrými skutky. Výtěžek akce byl věnován na podporu azylové farmy pro opuštěná a týraná zvířata Jarikhanda v Březůvkách.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Dobročinný KnihoTrh má již několik let své pevné místo v kalendáři doprovodného programu obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně. KnihoTrh opět nabídnul zájemcům stovky přečtených knih v ceně již od 30 korun. A mezi nimi byly i knihy, které běžně nejsou k dostání, a jsou tak pro nové majitele vítaným doplněním domácí knihovny.

Z ceny každé prodané knihy odešlo 20 Kč azylové farmě Jarikhanda v Březůvkách, která pečuje o opuštěná a týraná hospodářská zvířata, jako krávy, koně, ovce, kozy a další (www.azylovafarma.cz).

Zástupci Zlínského nočníku, který akci pravidelně pořádá, jsou s výsledkem spokojení. „V průměru se prodala jedna kniha každé dvě minuty. A pro azylovou farmu Jarikhanda v Březůvkách jsme získali během čtyř hodin částku 3400 Kč,“ uvedl Igor Dostál a dodal: „Pro srovnání - kdybychom chtěli stejné částky docílit sběrem víček od PET lahví, museli bychom nasbírat 700 kilogramů.“

Díky KnihoTrhům už Zlínský nočník získal pro dobrou věc více než 150 000 korun a přitom zachránil tisíce knih před cestou do sběru..

Knihy do prodeje zajistily organizace Knihomilové, dobročinný obchůdek a poradna Dotek, dobročinný obchod Dobroděj a redakce Zlínského nočníku.

Další informace na www.zlatejablko.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám