Hlavní obsah

Výstava železničních modelů se chystá v České Skalici

Novinky, Ivana Karlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos již po desáté se uskuteční výstava vláčků, kterou pořádá Modelářské Centrum z České Skalice na podporu činnosti dětského modelářského kroužku. Výstava se koná již v tradičním termínu 15. - 17. září v klubovně zahrádkářů v České Skalici.

Foto: Ivana Karlíčková

Výstava železničních modelů Česká Skalice. Kolejiště velikosti N.

Článek

Stejně jako v předchozích ročnících, i letos připravili organizátoři pro návštěvníky bohatý program. Co letošní, slavnostní desátý ročník nabídne?

Návštěvníci se mohou těšit na tradiční modelová kolejiště všech měřítek, kterých v letošním roce bude více než dvacet. Svoji modelářskou práci budou prezentovat nejen členové Modelářského Centra, ale i modeláři z celých východních a středních Čech. Velkým lákadlem může být funkční kolejiště s nejmenším rozchodem kolejí pouze 3 mm, ale i takzvané „Trainpuzzle“, na kterém si návštěvníci mohou vyzkoušet svoji představivost a zručnost při rozposunování nákladní vlakové soupravy v nádraží.

Tradičně svoji tvorbu představí „papíroví“ modeláři, kteří na výstavě předvedou modely hradů a dopravních prostředků, nebudou chybět ani modely plastikových modelářů s tématy bojové techniky a modely dětí z modelářského kroužku, včetně ocenění z mnoha soutěží.

Pro malé i velké návštěvníky připravujeme modelářské dílny, kde si mohou vyzkoušet svoji zručnost. Těšit se můžete na několik různorodých workshopů, tradičně se bude stavět model domečku s krajinkou a nově si můžete vyrobit také obrázek z barevných štěrků. Pro nejmenší bude připravena dřevěná vláčkodráha.

Oblíbené venkovní občerstvení doplní bohatý doprovodný program, ze kterého můžeme zmínit dobře známou zahradní železnici, která povozí děti i dospělé, a dále například prezentaci regionálního muzea motorek. Více neprozradíme, ale můžete se těšit na další zajímavá překvapení. Přijďte „pobejt“, a užít si pohodový víkend 15. - 17. září v malebném „Babiččině údolí“ u řeky Úpy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám