Hlavní obsah

Výstava uměleckých smaltů je k vidění v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava uměleckých smaltů SMALT ART Vítkovice 2012 byla otevřena vernisáží ve středu 11. července v 17 hodin v Galerii Multifunkční haly Gong v areálu Dolní oblast Vítkovice v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

SMALT ART Vítkovice 2012 - Markéta Urbanová, Icona II. a Icona I. 11.7.2012

Článek

Návštěvníky výstavy uměleckých smaltů uvítal generální ředitel Vítkovic Ing. Jan Světlík. Kromě zúčastněných umělců přivítal také hlavní organizátory výstavy - kurátorku Ivanu Štenclovou, ředitele Galerie výtvarného umění v Ostravě Jiřího Jůzu, který výstavu zahájil, a hlavního organizátora Vladimíra Chaloupeckého.

Úvodní slovo přednesl galerista Zdeněk Sklenář. Zamyslel se nad vztahem lidi k umění a podílu umění jako takového na myšlení lidí a následné chování člověka k člověku. Poděkoval všem, kteří se podíleli na změně bývalého železárenského výrobního podniku na kulturní oblast Dolních Vítkovic v Ostravě, i  těm, kteří vizi vybudovat z bývalého plynojemu kulturní stánek realizovali a dokončili do zdárného konce.

V galerii vystavují známí umělci: Jan Hendrych, Jan Kaláb, Vladimíra Klumparová, Milan Kunc, Alena Kupčíková, Martin Kuriš,  Blanka Matragi, Petr Nikl, Pavel Opočenský, Antonín Střížek, Jakub Špaňhel, Lubomír Tapl, Markéta Urbanová, Josef Duchan, Olina Francová, Karel Jerie, Michael Rittstein, Katerina Szanyi, Roman Traubura a Ivana Štenclová. Organizátoři k výstavě vydali velmi krásný a přehledný katalog.

Vernisáž výstavy byla zahájena v předvečer světoznámého hudebně kulturního festivalu Colours of Ostrava, který se bude konat právě v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Účastníci budou tak mít o další kulturní vyžití více. Výstava potrvá do 31. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám