Hlavní obsah

Výstava o historii české atletiky v nákupním centru na Harfě

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 11. prosince bude v prostorách pražské Galerie Harfa zahájena výstava, která dá nahlédnout do historie české atletiky. Ukáže předměty připomínající minulost tuzemské „královny sportů“, především medaile, ale třeba také fotografie a profily jednotlivých atletů. Slavnostní ráz otevření dodají osobně přítomné legendy jako Dana Zátopková, Jarmila Kratochvílová či Helena Fibingerová.

Foto: Jiří Cysař

Hafra

Článek

Centrum Harfa se nachází hned vedle O2 arény, jež má být příští rok dějištěm halového mistrovství Evropy. Výstava bude zahájena v 14:30 hodin.

Stačí jen vystoupit ve stanici metra Českomoravská a vejít do nákupního centra. Expozice bude hned u vchodu na pravé straně, nebude tedy nutné se proplétat celým nákupním centrem.

„Při příležitosti konání halového mistrovství Evropy v Praze v příštím roce jsme se rozhodli uspořádat výstavu medailí a dalších artefaktů z historie české atletiky, na jejíž slavnostní zahájení si vás dovoluji co nejsrdečněji pozvat,“ píše v oficiální pozvánce předseda Českého atletického svazu (ČAS) Libor Varhaník.

Slavnostní zahájení s olympijskou vítězkou Danou Zátopkovou, která je i ve svém požehnaném věku devadesáti let stále aktivní, bude pro návštěvníky jistě zajímavé. Účast navíc přislíbily také další legendy atletiky jako Jarmila Kratochvílová, která stále drží světový rekord na trati osm set metrů, a Helena Fibingerová.

Přítomen bude rovněž výkonný ředitel chystaného mistrovství Tomáš Janků, ředitel ČAS František Fojt i předseda svazu Libor Varhaník.

Výstava potrvá tři měsíce do 15. března, k zhlédnutí tedy bude ještě týden po šampionátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám