Hlavní obsah

Vynikající házenkářky Baníku Most, vítězky Interligy a Mistrovství ČR 2013 prohrály se Sokolem Poruba

Novinky, Josef Zajíc
Aktualizováno

V posledním zápase nadstavby Mistrovství České republiky v házené žen musely ostravské hráčky Sokola Poruba nejméně remizovat, aby získaly stříbrné medaile. V úterý 14. května v hale Sareza se do házenkářek Baníku Most pustily s vervou a stříbrné medaile hodlaly uhájit. To se podařilo.

Foto: Josef Zajíc

Hráčky DHK Baník Most v Ostravě. 14.5.2013

Článek

Přestože házenkářkám DHK Baníku Most vlastně o nic nešlo, protože v roce 2013 vyhrály Interligu, staly se Mistryněmi České republiky 2013 a vyhrály evropský Vyzývací pohár, zahrály velmi dobrou házenou.

Nic nenechaly náhodě a hrály svoji útočnou náročnou hru. Sokolky z Ostravy ale musely hrát kompaktní a kolektivní házenou jak v obraně, tak i v útoku. Dařilo se oběma brankářkám. Lence Roháčkové v první půli a Markétě Dolance po přestávce. Ostravské házenkářky se snažily zahrát na ploše svoji nejkvalitnější hru. To se jim podařilo. Do písmene plnily záměry trenéra Jana Beňádika a hrály v úvodu vyrovnanou hru.

V patnácté minutě první poloviny utkání byl stav 7:7, v sedmnácté minutě se Ostravanky poprvé ujaly vedení o dvě branky na 9:7 a utkání skončilo v první polovině 15:13 ve prospěch Ostravy.

Druhá polovina byla pro hráčky Sokola Poruba ještě zajímavější. Po Lence Roháčkové nastoupila do branky stejně tak výborná Markéta Doláková. Ve střelbě se dařilo Michaele Hrbkové (10), která dala celkem deset branek. Té ve střelbě sekundovala zkušená Alžběta Tóthová ( 3), která dala branek devět. Ve čtyřicáté osmé minutě již sokolky vedly o pět branek 27:22 a tento náskok ještě v závěru zvýšily na konečný výsledek 35:27 nad skvělým celkem DHK Baník Most pod vedením trenéra Dušana Poloze.

Házenkářky Sokola Poruba získaly po bronzových medailích v Interlize i stříbrné medaile z Mistrovství České republiky 2013. Medaile a krásné červené růže byly okamžitě po utkání předány hráčkám a realizačnímu týmu: trenérovi Janu Beňadikovi, asistentovi Martinovi Múdrému, vedoucí družstva Denise Horňákové, lékaři Romanovi Madejovi, masérovi Luboši Pálovi a stejnou medaili obdržel  i fyzioterapeut Zdeněk Guřan.

V hale vypuklo všeobecné vítězné nadšení. Radovali se hráčky, diváci i rodinní příslušníci. Po oslavách ovšem opadne euforie a začne se jednat o další sportovní házenkářské sezóně 2013/2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám