Hlavní obsah

Vynalézavost podvodníků, jak se obohatit na úkor druhých, nezná mezí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté na Orlickoústecku vyzývají občany k obezřetnosti při nakládání se svými financemi - a zejména aby nedůvěřovali neznámým lidem, kteří vymýšlejí stále nové legendy, jak se na úkor druhých obohatit.

Foto: PČR

Falešná pracovnice úřadu i falešný lékař podvedli důvěřivé seniory.

Článek

Přijít bezpracně k finanční částce jakékoliv výše, je stále snahou četných podvodníků, kteří proto přicházejí se stále novými triky. Nejsnadnější obětí je starší generace, která na základě zkušenosti z předchozího života je obdařena důvěřivostí a představou slušného jednání.

Bezohlednost a zneužití dřívějších zvyků využila neznámá žena v České Třebové, která navštívila šestasedmdesátiletou seniorku. Představila se jako pracovnice úřadu s tím, že ji nese jako dárek k MDŽ 1 000 korun. S použitím starého triku, že potřebuje rozměnit pětitisícovou bankovku, využila momentu, kdy ji majitelka bytu nechala na chvíli samotnou a zmizela i se 7 500 korunami, které ji nepatřily.

Podle sestaveného identikitu se jedná o ženu snědší pleti ve věku 20 let, velmi silné postavy, přibližně 170 cm vysoké. Poznávacím znamením mohou být výrazně dlouhé nehty s černým zdobením. Na hlavě měla černou čepici, která kryla černé vlasy. Na sobě měla šedou zimní bundu, černé 3/4 kalhoty, černé punčocháče a černobílé boty s mašlí.

Obdobný případ na MDŽ i v Chrudimi

Další případ s vychytralým podvodníkem se stal třiašedesátiletému muži, kterého na ulici v České Třebové oslovil "pan doktor", který se představil jako František Kubát s tím, že mu operoval nohu a nabídl mu doléčení. Na zdravotní materiál požadoval 5 000 korun s příslibem, že se k němu poté dostaví zdravotní sestra, která provede patřičné ošetření. Oslovený pak předal neznámému muži požadovanou sumu. Do dnešního dne se však slíbené péče nedočkal.

Podle policejní tiskové mluvčí Lenky Vilímkové po všech těchto pachatelích krádeže a podvodu bylo vyhlášeno pátrání. Policie se obrací s prosbou na všechny občany, aby v případě poznání ženy či jiné znalosti, jež by mohla vést k vypátrání podvodníků, se ozvali na linku 158 či telefonní číslo 974 580 701.

Reklama

Výběr článků

Načítám