Hlavní obsah

Vycházka po naučné stezce v Oloví

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční dopolední vyučování 17. října bylo na základní škole v Oloví ve znamení exkurze po plánované naučné stezce na Šibeniční vrch.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Naučná stezka se realizuje v návaznosti na plánovanou stavbu rozhledny Cibulka a je budována v rámci projektu, který je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR – Znovuoživení dávných řemesel a tradic – cestou z minulosti do současnosti.

Trasa exkurze vedla po plánované stezce se zastávkami v místech, kde budou umístěny informační cedule budoucí naučné stezky. Lokality, které byly vybrány připomínají historii a tradice města Oloví. Žáci mohli shlédnout pozůstatky historických důlních děl, kapličky vybudované v minulosti obyvateli Oloví a místo stavby plánované rozhledny Cibulka. Na stezce žáky s odborným a velmi zajímavým výkladem doprovázeli Patrik Oravec a odborník na geologii a místní region RNDr. Petr Rojík, PhD.

Informace, které žáci získali v terénu,  byly ještě upřesněny a doplněny v interaktivní učebně, po návratu do školy. Žáci se dozvěděli nejen o geologické historii Oloví, ale RNDr. Petr Rojík, PhD jim zajistil i hudební produkci písní z 16. století, které si zpívali místní horníci olověné rudy.

Exkurze měla mezi žáky i vyučujícími velký úspěch a potvrdila, že budoucí stezka bude mít návštěvníkům co nabídnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám