Hlavní obsah

Výbuchy cukru, mouky i hliníku se budou rozléhat hotelem v Malenovicích

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejuznávanější odborníci na bezpečnost nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí se ve čtvrtek 7. dubna sjedou do horského hotelu Bezruč v Malenovicích, kde se bude konat jubilejní 15. ročník mezinárodního semináře na téma bezpečnosti.

Foto: Lenka Hatlapatková
Článek

Přítomní hosté budou mít možnost se seznámit například s novými požadavky norem a se zkušenostmi z provozu, dozví se o možnostech ochrany před bleskem, a to i prostřednictvím praktických příkladů, získají podrobnosti o instalaci bezplamenného zařízení pro uvolnění výbuchu a také o zavádění požadavků nařízení vlády 406/2004 Sb. do průmyslové praxe a další informace.

Atraktivitu dvoudenního semináře, kterého se loni zúčastnilo okolo 170 lidí, zvýší jako každý rok i tradiční názorné ukázky výbuchů vybraných výbušných vzorků. Ty proběhnou v pátek 8. dubna zhruba v 11.30 hodin na parkovišti za hotelem. V malebné obci pod Lysou horou tak bude bouchat například cukr, mouka, uhelný prach nebo i hliník.

Novinkou jubilejního ročníku semináře s názvem Bezpečnost elektrických zařízení a ochrana zdraví zaměstnanců se zaměřením na rizika nebezpečí výbuchu, požáru a prevence je rozšíření praktických ukázek nejrůznějších bezpečnostních opatření. Kromě názorné ukázky výbuchů vybraných vzorků výbušnin tak budou mít účastníci semináře možnost po celé páteční dopoledne sledovat ukázky například měření antistatických podlah a povrchových napětí, měření a hodnocení přepěťových ochran, uvidí model systému na potlačení výbuchu HRD a automatického hasicího systému FIREPRO a další zajímavosti.

Akce, na níž přijali pozvání například předseda Moravskoslezského elektrotechnického svazu Ing. Mečislav Hudeczek, Ph.D., a docent Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák, se uskuteční pod záštitou ostravské akciové společnosti VVUÚ a odborných garantů IRIS Elektro a RSBP.

Reklama

Výběr článků

Načítám