Hlavní obsah

Výbuch a sirény odstartovaly akci věnovanou bezpečnější Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Kulturní dům Akord v Ostravě-Zábřehu společně s Městskou policií Ostrava a Hasičským záchranným sborem v Ostravě pořádal v úterý 26. června akci Společně pro bezpečnější Ostravu. Ukázky záchranných sborů byly připraveny od 10 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Společně pro bezpečnější Ostravu.

Článek

Dopoledne v 10 hodin na Náměstí SNP v Ostravě-Zábřehu před kulturním domem Akord zazněl výbuch. Ozvaly se sirény a silný zvuk vrtulníku. Následně začali hasiči slaňovat ze střechy kulturního domu, aby zjistili, co se stalo.

Cvičení pokračovalo za kulturním domem, kde slanili záchranáři se speciálně vycvičenými psy pro vyhledávání osob v troskách. Oba psi se dali do práce. Za chvíli vyštěkali zavalenou osobu. Hasiči trosky odklidili, zavalenou dívku vyprostili a předali zdravotníkům, kteří ji odvezli do nemocnice.

Po této akční ukázce se předvedli kynologové z Městské policie Ostrava. V několika ukázkách předvedli zadržení osoby při krádeži auta či při přepadení. Na programu byl dále kvíz Městské policie Ostrava, ukázky aktivace airbagů, hasičů při vyprošťování osoby z havarovaného vozidla, hašení vozidla a ukázky sebeobrany. Na vodní ploše na koupališti svoji činnost předváděli vodní záchranáři.

Dopoledne se děti zúčastnily akce většinou spolu se svými učiteli. Zájemci měli možnost v různých stáncích soutěžit, plnit úkoly o ceny, které budou losovány v tombole odpoledne v 15 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám