Hlavní obsah

Vybíjenou v Hradci Králové si studenti užili

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj Dodgeball UHK 2013, který se konal v úterý 2. dubna v Hradci Králové, měl u všech zúčastněných velký úspěch. Spokojení byli i organizátoři.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Turnaj se konal v tělocvičně KTVS Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové a pořádali ho studenti druhého ročníku oboru Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání. 

Turnaje se zúčastnilo 16 týmů, hrálo se systémem play-off. “Rozhodli jsme se už na začátku, že přijmeme jen 16 týmů, nakonec mi i bylo líto, že jsme museli nějaké odmítnout,“ uvedla Anna Bergerová, jedna z organizátorek. Z prvních osmi zápasů se poté vystříbřila osmička postupujících a z nich poté semifinalisté. Čím blíže byl turnaj k finále, tím lepší zápasy mohli diváci vidět. „Většinou si každý přivedl nějakého toho fanouška, takže diváků tu bylo dost,“ dodala Bergerová. „Myslím, že by jich tělocvična zvládla i víc,“ prohlásil Adam Křehký, další z organizátorů.

Oba organizátoři se předvedli i na turnajové palubovce. „Nejdříve jsem si chtěla jen zahrát, s Adamem jsme se ale shodli, že zvládneme obojí. Nejsme úplně favoriti, ale chceme si zahrát,“ podotkla s úsměvem Bergerová. Tým TevNaPlech, ve kterém oba organizátoři hráli, skončil na třetím místě. 

Ve finále se potkaly týmy Tak určitě a Svaz bohémů UHK. Oba týmy se také krátce představily. „My jsme si to sem přišli odmakat, proto jsme oblečení v montérkách,“ řekl kapitán týmu Tak určitě Honza Berger. „Nás spojuje nejen námořnické oblečení, ale také délka studia,“ prozradil s úsměvem na tváři kapitán Bohémů Jirka Janoušek.  

Ve finále už bylo jedno, jestli chlapci hází na děvčata, nebo ne. Byl to boj na ostří nože. Nakonec se povedlo vyhrát týmu Tak určitě. Jako cenu získal například také poukázku na Laser game. „Chtěl bych poděkovat organizátorům, byl to parádní turnaj,“ řekl při předávání cen kapitán Berger.

Celý turnaj se stihl odehrát rychleji, než organizátoři předpokládali, a tak si našli čas i na krátké zhodnocení. „Jsem strašně spokojený, jak turnaj dopadl, až na první dva zápasy, kde byl trošku problém s pravidly. Myslím si, že všechno vyšlo na jedničku,“ řekl na závěr Křehký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám