Hlavní obsah

Výběh na znojemskou radniční věž se uskuteční přece jen v červnu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na uvolňování opatření a zejména na možnost konat akce s větším počtem účastníků reaguje i město Znojmo. Závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – vrací na sobotu 20. června.

Foto: Městský úřad Znojmo

Radniční věž ve Znojmě.

Článek

„Kvůli koronaviru měl být závod odložen na září, nicméně organizátoři se rozhodli pro červnový termín,” informovala Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města.

Všechny detailní informace, včetně způsobu registrace, budou tento týden upřesňovány. Zájemcům se doporučuje sledovat informace na www.extreme790.cz a událost na Facebooku (https://www.facebook.com/events/2569731209728429/permalink/3288148517886691/).

Znojmo Extreme 790 se bude konat bez avizovaného doprovodného programu v podobě street food festivalu Dej si FOOD, ten se bude konat v červenci.

O závodu:

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město.

Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost.

Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Závod organizuje město Znojmo.

Reklama

Výběr článků

Načítám