Hlavní obsah

Vsetínskému kinu Vatra se vloni dařilo: rekordní návštěvnost, tržba i postup v žebříčku kin

Novinky, Klára Blažková

Unie filmových distributorů (UFD) uveřejnila v minulém týdnu žebříčky celoročních výsledků celkem 211 kin a multikin z celé České republiky, kde kino Vatra zaznamenalo svůj rekordní procentní nárůst v celkové návštěvnosti i tržbě, která je historicky nejvyšší.

Foto: Radovan Kocúrek
Článek

V uplynulém roce 2016 kino Vatra uvedlo 339 titulů, a celkem tak provedlo na 760 projekcí (nejvíce ve své historii), z čehož 35 z nich tvořily školní projekce a 18 s alternativním obsahem (přenos nebo záznam koncertu, divadla, baletu apod.). Kino Vatra se může pyšnit zvýšenou celoroční návštěvností, která oproti předchozímu roku stoupla o 36,8 procent na téměř 50 000 diváků. S tím souvisí také meziroční nárůst tržeb.

Tyto výborné výsledky vynesly kino Vatra v celkovém žebříčku návštěvnosti UFD na 57. pozici, jíž však předchází 30 multikin. Mezi jednosálovými kiny obsadilo kino Vatra 20. příčku a polepšilo si tak oproti loňskému roku o 6 míst.

„Na město vsetínského rozměru se mi to zdá skvělý výsledek!“ vyjádřila svou radost z výsledku Petra Dvořáková, jednatelka Domu kultury Vsetín, která touto cestou děkuje všem návštěvníkům za jejich přízeň v uplynulém roce. „Těší nás, že vsetínská veřejnost i lidé z okolních obcí do kina Vatra rádi a v takovém počtu chodí a opakovaně se k nám vrací i přes dnešní konkurenci multikin.“

Reklama

Výběr článků

Načítám