Hlavní obsah

Vrcholové sportovce léčí bahno ze Slatinných lázní Toušeň

Novinky, Martin Šalek

Slatinné lázně Toušeň patřící Nemocnici Na Bulovce léčí choroby pohybového systému. Hlavní léčebnou metodou jsou slatinné koupele a zábaly. Kromě přírodního léčebného zdroje je nezbytnou součástí léčby léčebná tělesná výchova.

Foto: Martin Šalek

Slatinné lázně Toušeň patřící Nemocnici Na Bulovce léčí choroby pohybového systému. Hlavní léčebnou metodou jsou slatinné koupele a zábaly.

Článek

V roce 2012 navštívilo lázně 1415 pacientů, kteří absolvovali 62 019 procedur. Oproti roku 2011 poklesl jejich počet o 132 a počet vykonaných procedur o více než 14 tisíc. Důvěru slatinným koupelím a lázeňské péči v Toušni v minulosti dali i čeští významní sportovci, mimo jiné rychlobruslařky Martina Sáblíková a Karolína Erbanová, cyklistka Tereza Huříková, tenista Radek Štěpánek, atleti Jan Železný či Roman Šebrle.

Zhruba 44 procent pacientů je vysílaných zdravotními pojišťovnami (formou komplexní nebo příspěvkové lázeňské péče) a 56 procent pacientů tvoří samoplátci. Jejich počet v loňském roce narostl o čtyři procenta. Obvyklá doba léčby byla 10 až 42 dnů, rekondice obvykle bývají do 10 dnů.

Slatinné lázně Toušeň se zabývají komplexní, příspěvkovou a samopláteckou lázeňskou péčí. Dle Indikačního seznamu pro lázeňskou léčebně-rehabilitační péči (vyhláška č.267/2012 Sb., která nabyla účinnosti dnem 1. října 2012) se zde léčí diagnózy VII/1,2,3,4,5,6,7,8,9,11 tj. choroby pohybového systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám