Hlavní obsah

Vrba pokácená vichrem ožila, je z ní vyřezávaný betlém

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý betlém ozdobil v těchto dnech prostory prodejní galerie Štěpský dvůr ve Vizovicích na Zlínsku. Jako "materiál" pro jeho výrobu posloužilo dřevo stromu, který se zřítil po letošní vichřici.

Foto: archiv Štěpský dvůr

Betlém v životní velikosti zdobí zahradu u Štěpského dvora.

Článek

Sousoší betlému v životní velikosti je umístěno v zahradě před galerií. "Autorem je místní občan Luboš Jaroněk, který nám sousoší pro nadcházející adventní dobu zapůjčil," uvedla majitelka Štěpského dvora Magdalena Šmídová.

Předvánoční atmosféru zpříjemňuje návštěvníkům Štěpského dvora nejen velký betlém, ale i domácí pečivo a dokonce i teplý nealkoholický punč. Nechybí ani nabídka vánočních dekorací v zahradě i uvnitř galerie včetně obřích baněk, vánočních ozdob, sošek, ubrusů či netradičních dárků pod stromeček.

Štěpský dvůr se nachází v podzámčí vizovického zámku, ve Štěpské ulici. Otevřen je od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin s půlhodinovou polední pauzou, v době adventu je otevřeno také o víkendech od 9 do 17 hodin. O tom, že Štěpský dvůru představuje neotřelý koncept, svědčí i fakt, že jeho majitelé získali titul Živnostník roku ČR 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám