Hlavní obsah

Volejbaloví junioři Velkého Meziříčí budou bojovat o páté místo

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraligoví volejbaloví junioři Velkého Meziříčí budou bojovat o páté místo v soutěži. To je v posledních letech jejich velkým cílem.

Foto: Facebook týmu
Článek

V loňské sezóně tým kolem trenéra Judy hrál skupinu o udržení extraligy. Nakonec byl desátým týmem republiky. V sezóně 2010/2011 a 2009/2010 však bylo právě páté místo konečným umístěním.

A i letos si o toto umístění chlapci z Vysočiny zahrají. A to proti týmům VO Příbram, VK Ostrava a VK České Budějovice. S Ostravou mají volejbalisté již zkušenosti, hráli s ní totiž základní skupinu. V této sestavě najdeme hned několik zajímavých vztahů mezi týmy.

Například tým Příbrami povede mladý a talentovaný smečař Jindřich Kuchař, který patří i do širšího výběru extraligového mužského týmu Příbrami a je to smečař juniorské reprezentace. Tu trénuje Petr Juda, trenér Velkého Meziříčí. K tomu všemu hned několik hráčů juniorského týmu z Vysočiny, loňský rok hrálo proti Příbrami baráž o extraligu. Například smečaři David Podhrázký a Jan Matějka, a to za tým Havlíčkova Brodu.

Tým Českých Budějovic má také ve svém středu několik reprezentantů. Juniorští Martin Pleva a Antonín Bédi a kadet Martin Tibitanzl. Nastoupit by také mohl další reprezentační juniorský smečař Petr Šulista, ten je sice pouze na soupisce mužského extraligového Jihostroje, ale věkem ještě junior je.

Aby toho nebylo málo, i Velké Meziříčí má ve svém středu dva reprezentanty. Juniorského Marka Zmrhala a kadetské libero Mirka Bláhu.

Skupina se bude hrát turnajovým způsobem. První turnaj se bude konat 2. a 3. března v Příbrami. Druhý 16. a 17. března v Ostravě a poslední 23. a 24. března v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám