Hlavní obsah

Volduchy žijí Hřebenářskou poutí

Novinky, Jaroslav Kreisinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se několikanásobně rozroste obec Volduchy na Rokycansku, zamířily sem stovky lidí na tradiční Hřebenářskou pouť.

Foto: Jaroslav Kreisinger

Hřebenářská pouť ve Volduchách

Článek

V domácnostech zavoněly pouťové koláče napečené místními hospodyňkami, chybět nesmí tradiční hluchec, který je velice úzce spojován s touto vesničkou, ležící nedaleko Rokycan. Šikovní kuchaři si navíc v místní vinotéce zasoutěží o nejchutnější vzorek této staročeské pochutiny.

Od sobotního rána lemuje střed obce množství stánků nabízející nejrůznější sortiment, u kterého převládají sladkosti jako jsou perníková srdce, cukrová vata, ale také grilované klobásy a jiné pamlsky. V nabídce nechybí také různé hračky.

Na střelnici může mládenec své dívce udělat radost a vystřelit jí například papírovou růži.

Pro děti je na návsi přichystáno nespočet pouťových atrakcí. Svézt se mohou na auto dráze, zhoupnout se na houpačkách, k dispozici je kolotoč, vláček, labutě nebo strašidelný hrad.

Pro odrostlejší jsou na sobotní večer přichystány taneční zábavy. V sále místního kulturního domu bude přichystána diskotéka v retro stylu 80. a 90. let.

Reklama

Výběr článků

Načítám