Hlavní obsah

Vlakem do Lipska přímo z Karlových Varů

Novinky, Alena Lochmannová

Magická adventní atmosféra a fascinující kulisy historického centra vábí každoročně návštěvníky do Lipska na jeden z nejkrásnějších vánočních trhů v Německu. Lidem z Karlovarského kraje se už brzy naskytne možnost pohodlně cestovat do Lipska vlakem přímo z krajského města.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Nové vlakové spojení bude jezdit od 10. prosince 2017 každou sobotu a neděli po celý rok.

Článek

Nové vlakové spojení, které bude provozovat dopravce GW Train Regio, bude jezdit od 10. prosince 2017 každou sobotu a neděli po celý rok.

Z dolního nádraží v Karlových Varech bude vlak vyjíždět v 6:48 ráno, do Lipska dorazí v 10:22. K dispozici bude i odpolední vlak, který z Karlových Varů pojede v 14:54, do Lipska se cestující dostanou v 18:22. Odjezdy z Lipska budou 16:39 odpoledne, ale zájemci o návštěvu Karlovarského kraje mohou cestovat vlakem i v 8:39 ráno. 

„Věřím, že možnost cestování do Lipska především v době adventu osloví hlavně rodiny s dětmi, ale i další zájemce z našeho kraje. Cestování po železnici by se pro ně mohlo stát zvlášť v tomto období mnohem příjemnější, než když budou vážit cestu autem. Vlaky v Karlovarském kraji zastavují ve stanicích Karlovy Vary, dále v Sokolově, Svatavě, Oloví, Rotavě a v Kraslicích. Cesta bude trvat asi tři hodiny,” uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám