Hlavní obsah

Vjezd na frýdecký hřbitov bude možný jen po dohodě s provozovatelem

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek upozorňuje nájemce hrobových míst i návštěvníky frýdeckého hřbitova na omezení vjezdu motorových vozidel na tento hřbitov. Od 16. března budou již všechny brány upraveny tak, aby jimi motorové vozidlo bez povolení neprojelo.

Foto: magistrát FM

Hřbitov

Článek

řádu veřejných pohřebišť je uvedeno, že vjíždět autem na hřbitov je možné jen s prokazatelným souhlasem provozovatele, tedy společností TS a. s.

„Téměř nikdo to ale nerespektoval. Docházelo tak k poškozování hrobových zařízení, ale taky travnatých ploch nebo chodníků, ke kterému se samozřejmě nikdo dobrovolně nehlásil. Větší přehled o pohybu vozidel na hřbitově by měl tomuto nešvaru zabránit,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Od 16. března nebude možné vjet autem na hřbitov bez povolení. Uzamčeno bude také jedno křídlo u poslední z hřbitovních bran, přesněji u brány pod obřadní síní, takže vjezd již nebude možný. „Zachován zůstane pouze vstup pro pěší, který bude otevřen po celou provozní dobu hřbitova,“ dodal předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut.

V případě nezbytně nutné potřeby vjezdu na hřbitov motorovým vozidlem, například z důvodu kamenických prací, je nutno se obrátit na správce hřbitova, kterým je společnost TS a. s.

Reklama

Výběr článků

Načítám