Hlavní obsah

Vítězem Kovářské pětky se stal Tomáš Němec

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. listopadu se v továrním areálu bývalých Baťových závodů uskutečnil šestý ročník unikátního závodu Kovářská pětka. V hlavním závodě na pět kilometrů pořádaném již tradičně Kovárnou VIVA zvítězil Tomáš Němec. Akce se konala jako součást seriálu Běhů Zlín.

Foto: Michael Hýža
Článek

Hlavní závod odstartoval krátce po desáté hodině u 72. budovy. Závodníci vyrazili na pětikilometrovou trať společně s běžci štafet. Opět se s nimi na start postavili i junioři, pro něž byl připravený okruh o délce 1900 metrů. V závodním poli s nimi nechyběl ani úspěšný zlínský triatlet Petr Vabroušek a jeho syn Filip Vabroušek, který obhajoval loňské vítězství.

Nejrychleji nakonec trať Kovářské pětky zdolal Tomáš Němec s časem 16:00. Na druhém místě se umístil Jan Kolárik (16:25) a třetí pak doběhl Filip Vabroušek (17:02).  Mezi ženami si nejlépe stejně jako v minulém roce vedla Jana Žaludková, která doběhla do cíle s časem 20:50.

„Jsme potěšení zájmem a počtem účastníků akce, který se rok od roku zvyšuje,“ uvedl za organizující Kovárnu VIVA Zbyněk Rozsypal a dodal: „I přes chladné a deštivé počasí doběhlo do cíle pětikilometrové trati 170 závodníků. Juniorskou trať na 1900 metrů dokončilo stejně jako loni 26 běžců.“

Ještě před hlavním závodem odstartovaly i dětské závody pro menší běžce. Těch se zúčastnilo celkem 36 dětí, které závodily na tratích o délce 180 a 360 m.

Kompletní výsledky na http://www.behyzlin.cz/vysledky/

Reklama

Výběr článků

Načítám