Hlavní obsah

Vítání občánků ve Frýdku-Místku má nová pravidla

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek bylo nuceno z důvodu legislativních změn změnit pravidla pro tradiční a oblíbenou akci Vítání občánků. Pozváni na ni podle nových pravidel budou pouze ti zákonní zástupci dítěte, kteří vyplnili formulář se souhlasem k použití jejich osobních údajů pro tento účel.

Foto: Jana Matějíková

vítání občánků - ilustrační foto

Článek

Formulář obdrží spolu s rodným listem dítěte na matrice v Místku. K dispozici ale budou také na odboru kanceláře primátora ve Frýdku a na webových stránkách v sekci Občan – vítání občánků.  

Ve formuláři rodiče uvedou jméno své a svého dítěte, datum narození dítěte, adresu trvalého bydliště a doručovací adresu. Město na základě tohoto formuláře bude moci využít jejich osobní údaje a zaslat jim následně pozvánku na Vítání občánků.  

„Město již nemůže získávat údaje z centrálního registru obyvatel. Podle nové legislativy do něj nemůže nahlížet za účelem rozesílání pozvánek na různé jubilejní a podobné akce, včetně akce Vítání občánků. Tím město ztratilo možnost dostat se k potřebným údajům a bylo nuceno vymyslet způsob, jak získat potřebné údaje, aby mohlo v této akci pokračovat,“ shrnula důvody tohoto opatření radní města Eva Richtrová, která má občanské záležitosti ve své kompetenci.  

Nejbližší Vítání občánků je plánováno na leden 2014.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám