Hlavní obsah

Vinobraní na pražském Střeleckém ostrově ozdobí vystoupením Yvonne Sanchez a Top Dream Company

Novinky, Tomáš Kopečný

Víno a burčák potečou proudem, báječná jídla na talíři a skvělá hudba k tomu. Takové bude dvoudenní Vinobraní na romantickém Střeleckém ostrově v Praze, které proběhne v pátek a sobotu 8. a 9. září od 12 hodin.

Foto: Archív Top Dream Company
Článek

Jde o druhý ročník největšího svátku vína a burčáku v Praze. Minulý rok tuto akci navštívilo za jeden den na Střeleckém ostrově více než 4000 zájemců. Pro návštěvníky je připraven celodenní program, kde si každý najde to, co mu chutná. Vstup je volný.

Kromě kvalitního vína a dobrého jídla se návštěvníci mohou těšit na kulturní program. Hvězdou večera bude tajemná skvělá jazzová zpěvačka Yvonne Sanchez. Těšit se na ni můžete v pátek od 20 hodin.  V sobotu pak vystoupí Top Dream Company.

Top Dream Company je desetičlenná kapela z Prahy, která ve své tvorbě kombinuje funk, soul, disco & groove a nebojí se ani žánrů jako latinskoamerická hudba či reggae. Tato energická formace pod vedením trumpetisty Petra Harmáčka spolupracovala s řadou interpretů z české i mezinárodní scény a účinkovala také v několika televizních hudebních show. Vydala několik CD a DVD, natočila i řadu videoklipů. V současné době dokončuje nové dvojalbum Double Gig, jehož zvuk se ubírá do moderního pojetí funky, soulu a r´n´b.

Yvonne Sanchez je jazzová zpěvačka polsko-kubánského původu. Více než dvacet let působí v Praze, kde debutovala hudebně v roce 1995 v klubu Reduta. V roce 1998 byla Českou jazzovou společností oceněná jako Vokalistka roku. Debutové album Invitation nahrála Yvonne Sanchez spolu s triem legendy českého jazzového kontrabasu Robertem Baltazarem. Album bylo v roce 2002 nominováno v kategorii Jazz na cenu Anděl.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám