Hlavní obsah

Vila Stiassni vystaví práce mladých architektů

Novinky, Adam Guzdek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už čtrnáctý rok po sobě mají studenti Ústavu architektury Fakulty stavební VUT možnost se mezi sebou utkat o Cenu Arnošta Wiesnera. Letošní slavnostní předávání cen a vernisáž proběhne ve středu 4. prosince od 17 hodin v Metodickém centru moderní architektury NPÚ v Preslově ulici v Brně.

Foto: ARC

logo soutěže CAW

Článek

Tam, kde vznikají díla skupiny mladých tvůrců, tam vzniká přirozená touha a potřeba jejich vzájemného porovnávání, posuzování a soutěžení. Prostor pro soutěž zvyšuje motivaci a následně obsahovou a formální úroveň díla.

Tento princip je stěžejním podnětem pořádání přehlídky studentských ateliérových prací o Cenu Arnošta Wiesnera pro studenty bakalářského studijního programu Architektura pozemních staveb na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně.

Soutěž, kterou každoročně vypisuje děkan Fakulty stavební VUT, proběhla 14. listopadu na Ústavu architektury. Letošního ročníku soutěže CAW se zúčastnilo 76 projektů. Odbornou porotou, vedenou předsedou doc. Ing. arch. Michalem Hronským, Ph.D. a dále ve složení prof. Ing. arch. Akad. arch. Ivan Petelen, Ph.D., Ing. arch. Pavel Rada, Ing. arch. Petr Todorov a Akad. arch. Ing. arch. Jan Velek, bylo navrženo udělení cen ve třech kategoriích od prvního po třetí ročník.

Hlavní cenu soutěže získal student Martin Čermák za projekt „Tělocvična při ZŠ Dolní Kounice“. Vítězné práce budou odměněny diplomy a formou mimořádného stipendia. Výstava vítězných projektů bude probíhat v předsálí MCMA do konce ledna, poté se navrátí do výstavního prostoru fakulty.

Reklama

Výběr článků

Načítám