Hlavní obsah

Vila Gardénie - nové místo pro seniory v Rýmařově

Novinky, Renáta Polišenská

Vila Gardénie je nově zrekonstruovaný bytový dům v Rýmařově, určený seniorům nad 50 let, kteří požadují nadstandardní bydlení v klidné části města a touží po zachování přirozeného životního stylu.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

"K projektu Vila Gardénie jsme přistupovali velmi citlivě. Stáří je téma, které se dnes skloňuje ve všech pádech. Všichni máme prarodiče a vidíme, jaká úskalí jsou dennodenně nuceni překonávat,” uvedla Karla Valová, manažerka.

"Když jsme zvažovali využití staré tovární haly z roku 1895 umístěné v klidné části města, rozhodli jsme se vybudovat byty pro seniory. I při výběru názvu jsme mysleli na své blízké. Hledali jsme název propojený s bonsai - i o tu musíte s láskou pečovat a čím je starší, tím je krásnější. Nakonec jsme vybrali název Vila Gardénie - což je je také krásná květina s opojnou vůní a vysokými nároky na péči. Gardénie evokuje i zahradu, kterou je Vila Gardénie obklopená," popsala zrod projektu Karla Valová.

Vila Gardénie nabízí malometrážní byty, které jsou přizpůsobeny potřebám seniorů s možností individuálního využití služeb. Ve všech bytech jsou vybavené kuchyňské linky, vestavěná skříň a plně vybavené sociální zařízení. Každý byt má svůj balkon nebo terasu. Nedílnou součástí vily je i přilehlá zahrada s venkovním posezením, kterou můžete celoročně využívat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám