Hlavní obsah

Víkend ve vile Stiassni slibuje svatební romantiku i poslední možnost zhlédnout výstavu zbraní

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 25. března bude ve vile Stiassni patřit svatbám a všemu, co k tomuto důležitému životnímu kroku patří. Zároveň mají návštěvníci o tomto víkendu poslední možnost zhlédnout výjimečnou výstavu zbraní věnovanou vývoji evropského šermu.

Foto: Kateřina Konečná

Šermířská maska

Článek

Vila Stiassni v Brně se postupně stává oblíbeným místem pro konání svatebních obřadů a novopečení snoubenci tak mají jedinečnou možnost navštívit v sobotu 25. března vilu svatebně oděnou. Na jednom místě se tak dozví vše, co je potřeba vědět při plánování svatebního obřadu a načerpat tak trochu inspirace.

Zároveň v nastávajícím víkendu končí ve vile výstava věnovaná historii a vývoji evropského šermu. Na výstavě jsou k vidění i vzácné originály zbraní z 16. a 17. století, zapůjčené se zámku v Lysicích, který se pyšní svojí bohatou zbrojnicí.

Výstava je dovedena až do současnosti a nevynechává období první republiky, kdy byla vášnivou šermířkou právě dcera stavitelů vily Stiassni, což se stalo inspirací pro vznik této výstavy, která je situována právě do apartmá mladé šermířky.

Po celý víkend je doporučena rezervace míst na prohlídkách, které vychází vždy v celou hodinu, od 10 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám