Hlavní obsah

Videoklip žáků z 28. ZŠ v Plzni se stal nejsledovanějším videem soutěže Sing a song!

Novinky, Růžena Písková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propracovaný videoklip na téma písně „Barbie girl“ přilákal k serveru Youtube přes 1000 diváků, jejím autorům – žákům 4. B a kroužku roztleskávaček z 28. ZŠ v Plzni, tak vynesl vítězství v kategorii o nejvíce zhlédnutí v celorepublikové soutěži Sing a song.

Foto: Jana Tomanová

Představitelky Barbie, vpředu Veronika Vidová, vzadu zleva: Barbora Paulová, Zuzana Semlerová a Klára Zezulová

Článek

Projekt organizovala jazyková společnost Wattsenglish a ústředním motivem byly anglické písničky. Do 1. ročníku této hudební soutěže se zapojilo na 800 dětí, o zajímavé výhry bojovalo v pěti různých kategoriích celkem 86 videí.

„Úspěch soutěže nás velmi mile překvapil a určitě se ukázalo, že máme v Čechách spoustu hudebně talentovaných dětí,“ okomentoval výsledky Marek Kadlec, organizátor soutěže a ředitel společnosti Wattsenglish, která se zabývá výukou angličtiny předškolních a malých školních dětí prostřednictvím rodilých mluvčích.

„Zpívání v cizím jazyce děti nejen baví, ale zároveň je to velmi efektivní doplněk výuky cizí řeči. Zpívání do škol zkrátka patří a jedním z našich cílů je právě zatraktivnění výuky angličtiny na českých školách,“ doplnil Kadlec.

Soutěž však nebyla určena pouze pro školy a školky, zapojit se mohly všechny děti. Stačilo si vybrat anglickou písničku a natočit své vystoupení na video. 

Za skvělý videoklip průlet balónem

První ročník soutěže Sing a song přinesl mnohá překvapení – jedním z nich byl neobyčejně propracovaný a profesionální videoklip k písni „Barbie girl“ žáků 4. B a kroužku roztleskávaček z 28. ZŠ v Plzni. Během dvou měsíců, kdy soutěž probíhala, ho na Youtube zhlédlo neuvěřitelných 1096 diváků. Jako odměna na děti čeká balónový výtah.

„Soutěž jsme sledovali s napjatým očekáváním, protože naši žáci do ní dali opravdu hodně energie a práce při natáčení písničky i videoklipu. Roztleskávačky pro nás tančily venku a předstíraly léto, když bylo necelých sedm stupňů. Byly opravdu obětavé,“ s úsměvem okomentovala natáčení Mgr. Růžena Písková, učitelka angličtiny. Dodala: „Když jsme pak vítězství vyhlásili ve školním rozhlase, radostný řev dětí byl slyšet až na ulici.“  

Výborné hudební výkony a profesionální videoklipy

Úroveň hudebních videí i jejich počet potvrzuje, že zapojení dětí i učitelů bylo skutečně velké. Některá videa jsou doplněna pestrými videoklipy a je vidět, že děti jejich tvorba i zpívání moc bavilo.

„Je skvělé, s jakou vervou se do akce zapojili učitelé i jejich žáci včetně nejmenších dětí,“ kvitovala soutěž Silvie Pálková, sbormistryně dětského sboru Severáček. „Navíc mnohá vystoupení jsou nejen po stránce angličtiny, ale i hudebně na vysoké úrovni. Je příjemné vědět, že má zpěv u českých dětí i jejich pedagogů stále své místo,“ dodala.

„Určit pořadí byl opravdový oříšek. Kromě kvalitních pěveckých výkonů jsme zaznamenali i nápadité videoklipy, se kterými si jejich tvůrci opravdu vyhráli. Spousta dětí se doprovázela i hudebními nástroji,“ zhodnotil pestrost soutěže porotce Steve Watts, který má s nahráváním výukových písniček pro děti mnohaleté zkušenosti.

Odkaz na vítězný videoklip zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám