Hlavní obsah

VIDA! – Interaktivní mapa odběrových míst pro ministerstvo zdravotnictví

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Zábavní vědecký park VIDA! je od 11. března uzavřený. Veřejnosti se otevře zřejmě 25. května. V pauze vynucené vzniklou situací, však ani trochu nezahálí. Poslední aktivitou je vznik a realizace interaktivní mapy odběrových míst k testování onemocnění covid-19.

Článek

„V seznamu, který jsem našel na webu ministerstva, byly jen obecné adresy odběrových míst. Často se jednalo o rozlehlé nemocniční areály. Napadlo mě, že by lidem pomohlo, kdyby přesně věděli, kudy mají vejít a kde přesně odběrové místo najdou. V době šíření onemocnění nechce nikdo v nemocnicích bloudit příliš dlouho,“ odpověděl Sven Dražan, manažer programu VIDA!, na otázku, co ho k tvorbě interaktivní mapy přimělo.

Sven Dražan je informatik. Věděl, že se může spolehnout na kolegy, zapojit je, takže oslovil ministerstvo zdravotnictví. To s nabídkou na rozšíření a doplnění stávající mapy souhlasilo. A tak během čtrnácti dní je na světě webová stránka, na níž mohou zájemci najít vše důležité o odběrových místech pro testování onemocnění covid-19 po celé České republice.

Dražan vyložil, o které informace je mapa rozšířená. „Především to jsou přesné GPS souřadnice odběrových míst. Navíc jsme doplnili všechny aktivní prolinky na weby institucí, kde odběry zajišťují. Lidé tak rychle najdou potřebné aktuální informace například o změnách v otevírací době. K většině míst jsme vložili i orientační plánky budov.“

Rozšířená mapa odběrových míst je navíc napojená na stránku mapy.cz, kterou lidé dobře znají a jsou zvyklí s ní pracovat. „Jsem moc rád, že VIDA! science centrum opět ukázalo, že i když jsme pro veřejnost zavření, máme chytré nápady a jsme užiteční,“ shrnul ředitel VIDA! science centra Lukáš Richter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám