Hlavní obsah

Veselé dopoledne potěšilo klienty Domova pokojného stáří sv. Kryštofa

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí v Domově pokojného stáří sv. Kryštofa uskutečnila pro své klienty i pozvané zájemce z řad starších občanů veselé dopoledne.

Foto: Ludmila Kovářová

Zvířátko na plátně i to plyšové vždy potěší a tvář rozzáří úsměvem.

Článek

Toto zařízení bylo otevřeno před jedenácti lety a umožňuje ubytování v 18 bytech částečně soběstačným seniorům či zdravotně postiženým. A také formou denního stacionáře pečovat o ty, o které se částečně stará rodina. Mimo uspokojování tělesných a sociálních potřeb poskytuje pomoc v psychické oblasti, a to činností vzdělávací a aktivizační. K tomu slouží akce i s přístupem starší veřejnosti města na různá témata, ať vzpomínková, poznávací, s různou zdravotní tématikou, tak i zábavná.

Protože měsíc prosinec je pro starší a opuštěné lidi velice psychicky zátěžové období bylo zvoleno humorné dopoledne jako lék na všechny smutné myšlenky.

Prvním tématem byla zvířátka, která se na promítacím plátně objevovala ve všech situacích. Jsou to tvorové, kteří nikdy nezarmoutí. O tom svědčí i skutečnost, že někteří klienti stacionáře, když již nemají možnost se starat o živé zvířátko, tak se upínají aspoň k plyšovému.

Potom přišly na řadu vtipy ve většině případů ze školních lavic a mladších let. Bezstarostný osvobozující smích však zazníval poskrovnu. Obsah, byť dobře míněných vtipů, byl srovnáván se skutečností, kde se legrace ani najít nedá. Proto každý úsměv byl tou největší odměnou paní Ludmile Kovářové, která starostlivě celý program připravila jako dárek pro nastávající vánoční svátky - vždyť smích nejen léčí, ale i prodlužuje život.

Kdo měl pak ještě zájem o materiální podobu dárku, mohl si vybrat ve vedlejší místnosti z bohaté nabídky kosmetiky všeho druhu. A aby o Štědrém večeru nic nechybělo, na příští schůzce se bude péct vánoční cukroví.

Přáním a snahou veškerého personálu Domova pokojného stáří sv. Kryštofa je všemi prosincovými akcemi přispět k tomu, aby jejich klienti prožili příjemné a spokojené vánoční svátky.

Reklama

Výběr článků

Načítám