Hlavní obsah

Velké Karlovice lákají na sportovní akce, zábavu pro děti i letní grilování

Novinky, Martina Žáčková

Jen tři týdny poté, co se definitivně zastavily vleky lyžařských areálů v beskydských Velkých Karlovicích, startuje v místním Resortu Valachy letní turistická sezóna.

Foto: archiv Valachy tour

Jednou z prvních akcí letní sezóny bude v sobotu 5. května Valachy duatlon, kterého se mohou zúčastnit dospělí i děti.

Článek

Od soboty 28. dubna budou moci návštěvníci po zimní přestávce opět využít půjčovnu segwayů. Současně se otevřou brány dětského parku Razulák, který bude do prázdnin otevřený vždy o víkendech. Přístupné už je i nové dětské hřiště u hotelu Horal a v prvních květnových dnech se chystá i otevření půjčovny elektrokol a Golfového hřiště Horal.

Resort Valachy navíc připravuje takřka na každý víkend zajímavou akci pro sportovce, rodiny s dětmi, ale i například milovníky dobrého jídla. Stačí si jen vybrat:

5. 5. Valachy duatlon pro dospělé i děti

Prožijte den ve znamení sportu pro celou rodinu. Valachy duatlon je největší akcí svého druhu v České republice, kombinuje horské kolo a běh. Připraveny budou i závody pro děti na kratší vzdálenosti se symbolickým startovným 50 Kč. 

5. 5. Saunová noc ve Wellness Horal

Užijte si romantickou atmosféru nočního koupání a saunování v relaxačním centru Wellness Horal. Každou první sobotu v měsíci je otevřeno až do půlnoci, po celý večer se saunovými rituály každou hodinu.

20. 5. Zábavná neděle (nejen) s golfem 

O tom, že je golf zábavný sport pro všechny, se můžete přesvědčit 20. května na Golfovém hřišti Horal. Na několika stanovištích kolem hotelu Horal si děti i jejich rodiče mohou zkusit golf, ale také agility s cvičenými psy, geocaching, jiu jitsu nebo nordic walking a dokonce i práci saunérů z Wellness Horal, kteří je naučí mávání a točení ručníkem. Za splnění všech úkolů bude děti v cíli čekat odměna.

3. 6. Grilování s cimbálovkou na Horalu

K létu (které již klepe na dveře) patří posezení u dobrého jídla pod širým nebem. Stavte se na zahájení letní sezóny na vyhlášené terase hotelu Horal a ochutnejte zvěřinové speciality, vína či nové zmrzliny včetně originální frgálové, to vše s cimbálovkou muzikou.

3. 6. Dětský den v parku Razulák

S příchodem teplejších dnů se opět otevírají brány dětského zábavního parku Razulák - až do prázdnin o víkendech a svátcích (v květnu od 10 do 16 hodin, v červnu až do 19 hodin). V neděli 3. 6. se těšte i na doprovodný program k příležitosti Dne dětí.

10. 6. Pohádková cesta lesem u Galiku

Nejoblíbenější rodinná akce v Resortu Valachy je opět tu! Děti čeká setkání s pohádkovými postavičkami, hrami, soutěžemi i dárky.

16. 6. Bike Valachy s dětskými závody

Závod BIKE VALACHY v sobotu 16. června nabídne tradičně dvě trasy pro dospělé a k tomu závody na kratší vzdálenosti pro děti. Stejně jako u jiných závodů seriálu VALACHY TOUR, i tentokrát mají děti při přihlášení předem startovné za 50 Kč.

22. 6. Degustační večer s Michelinským menu

Spa hotel Lanterna připravil novinku pro milovníky zážitkové gastronomie. V květnu a červnu nabízí šestichodové degustační menu, při jehož přípravě se nechali kuchaři inspirovat spoluprací s michelinskými šéfkuchaři při Karlovském gastrofestivalu. V pátek 22. 6. bude menu při degustačním večeru servírováno s komentářem šéfkuchaře Josefa Tydlačky a vinaře Milana Špalka.

Reklama

Výběr článků

Načítám