Hlavní obsah

Velké Karlovice chystají na víkend Maškarní lyžovačku, drápání peří i Saunovou noc

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože v údolích už se hlásí jarní počasí, na horách ještě lyžařská sezóna zdaleka nekončí. Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích si návštěvníci stále mohou užít více než půl metru sněhu. Výlet jim navíc zpestří i několik akcí.

Foto: Josef Vrážel

Maškarní lyžovačka je nejoblíbenější zimní akcí ve Ski areálu Razula.

Článek

„Díky kvalitním zásobám technického sněhu jsou sjezdovky ve výborném stavu a v kombinaci se současným slunečným počasím nabízejí krásné předjarní lyžování s opalováním. Pouze snowtubing je dočasně mimo provoz, v teplejším počasí je jízda ve sněhovém korytu příliš pomalá,“ láká šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila.

Tuto sobotu 4. března bude pro děti připraven poslední závod O pohár strašidýlka Razuláka na sjezdovce Horal. Start je ve 13 hodin.

Ve Zvonici Soláň na hoře Soláň mohou návštěvníci od 13 hodin sledovat Drápání peří, které doprovodí zpěvem místní soubor Karlovjanky a jako host soubor Podžiaran z Papradna.

V Karlovském muzeu v centru Velkých Karlovic bude v sobotu zahájena nová výstava S láskou ke starému, představující keramiku Dagmar Jurečkové.

Sobotní výlet mohou návštěvníci spojit také s návštěvou relaxačního centra Wellness Horal, kde se bude konat Saunová noc. Termální bazény i saunový svět budou v tento den otevřeny v prodloužené otevírací době až do půlnoci a každou hodinu budou připraveny oblíbené saunové rituály.

Neděle 5. března pak bude ve Ski areálu Razula patřit oblíbené Maškarní lyžovačce, která je každoročně vyvrcholením lyžařské sezóny.

Akce začne registrací v 9 hodin, od 10.30 hodin odstartují soutěžní jízdy masek na sjezdovce Horal. Na svahu bude připravena sjezdová trať s překážkami plnými sladkostí, které si děti mohou za jízdy utrhnout a odnést s sebou nebo rovnou sníst.

Letos poprvé se mohou zapojit i účastníci na sáňkách a bobech. Děti, které dorazí v maskách, lyžují po celý den zdarma. Bude se také soutěžit o nejoriginálnější a nejhezčí masky. Návštěvníky přijde pozdravit maskot Ski areálu Razula strašidýlko Razulák a také Maxipes Fík. Pro odpočinek po lyžování bude na terase u hotelu Horal připraven koutek stolních her Mindok a občerstvení pro děti i jejich rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám