Hlavní obsah

Vedení Městského obvodu Plzeň 3 se setkalo s válečnými veterány

Novinky, Miroslav Knotek

Vedení Městského obvodu Plzeň 3 již třetím rokem připravilo pro válečné veterány v rámci Slavností svobody vlastní program. Setkání se uskutečnilo ve čtvrtek 7. května.

Foto: Miroslav Knotek

George Pattona Waterse přivezl na setkání starosta Radislav Neubauer vlastním historickým vozem

Článek

„Američané jsou během slavností velice vytížení, a proto jsme rádi, když si po tak náročných dnech najdou ještě chvilku na setkání s námi,” uvedl starosta obvodu Radislav Neubauer.

V loňském roce si například veteráni v zahradě Miroslava Horníčka za budovou ÚMO Plzeň 3 zasadili svůj vlastní strom. Letos je vedení obvodu pozvalo na prohlídku Staré synagogy a přátelské posezení v Domě Šámese a také prohlídku Zahrady vzpomínek, která se nachází v těsném sousedství Staré synagogy. 

„Hlavním bodem měla být prohlídka synagogy, ale veterány nakonec nejvíce zaujalo promítání fotek z letošních i loňských oslav doprovázené skladbami Glenna Millera. Přitom jsme plánovali, že to bude jen taková vedlejší kulisa,” usmíval se místostarosta David Procházka. Příjemného setkání se zúčastnil James Duncan s partnerkou Claire Kropschot, Doug LaViolette, John Del Santo a George Patton Waters.

„Je neuvěřitelné, kolik mají na svůj věk elánu. Přestože měli za sebou velice náročný týden, rozdávali úsměvy a sršeli optimismem,” pochvalovala si skvělou atmosféru místostarostka Jaroslava Maříková. Veterány doprovázel Jaroslav Liška a Patricia Kraftová, která se o Američany stará po celou dobu jejich pobytu v České republice.

„Chtěl bych poděkovat paní Kraftové za spolupráci. Vím, že není lehké v nabitém programu najít volné místo, a tak jsem rád, že jsme i v letošním roce mohli toto setkání uskutečnit. Těším se, že se potkáme zase v příštím roce,” dodal starosta Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám