Hlavní obsah

Véčkaři na Litoměřicku jdou do voleb s živnostníky

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana Věci veřejné (VV ) v Litoměřicích vstoupí do nastávajících říjnových komunálních voleb společně se Sdružením litoměřických živnostníků (SLŽ).

Článek

VV čeká v říjnových komunálních volbách premiéra. „Chceme uspět podobně jako  při květnových parlamentních volbách, proto jsme při sestavování kandidátky hledali osoby nebo partnery s programem blízkým našemu. Oslovili jsme SLŽ, které se v uplynulém volebním období podle mě úspěšně podílelo na rozvoji Litoměřic. V hlavních bodech volebních programů panuje mezi námi shoda, která je velmi důležitá ke splnění úkolů,“ přiblížil důvody sestavení společné kandidátky člen VV v Litoměřicích Zdeněk Hofman.

Věci veřejné byly založeny v roce 2010 jako politická strana. Dosažením výrazného úspěchu v letošních květnových volbách se stala stranou parlamentní a členem koaliční vlády ČR. SLŽ bylo založeno v roce 2006 jako nepolitický subjekt s těmito hlavními cíli: společně chránit zájmy obyvatel Litoměřic, zdejších živnostníků, drobných podnikatelů a zároveň se stát silným partnerem pro jednání s litoměřickou radnicí a s ostatními institucemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám