Hlavní obsah

Večerní prohlídky s kastelánem na Linhartovském zámku

Novinky, Jaroslav Hrubý

Příznivci Linhartovského zámku připravili pro návštěvníky další novinku v podobě večerních prohlídek s kastelánem. Ty se budou konat od 14. července vždy v úterý, středu a čtvrtek od 19 hodin až do konce července.

Foto: Jaroslav Hrubý
Článek

V podvečerní čas budou moci rodiče i s dětmi projít všechny místnosti, ve kterých se nachází rozmanité expozice letošní sezóny.

Všechny návštěvníky jistě potěší plivníci, čerti, fauni a rozmanité postavičky z keramické dílny mistra Jana Kutálka. V další místnosti je umístěna výstava historických fotoaparátů a kamer.

Od 4. července jsou ve velké i malé výstavní síni k vidění obrazy akademického malíře Jiřího Kodýma z Náchoda. Jeho grafické listy, olejomalby a kresby jsou doplněny nejen dřevěnými a ocelovými matricemi, ale i nářadím, se kterým Jiří Kodým pracoval.

Při hezkém počasí se mohou návštěvníci pokochat pohledem z balkonu. V dětské galerii přivítá ty nejmenší obří Maxipes Fík se svou kamarádkou Ájou. Na celém zámku je přes 190 betlémů a 5 000 vánočních baněk. Dospělé návštěvníky jistě potěší výstava pražského Poštovního muzea. V neposlední řadě jsou na zámku k vidění sochy z mramoru.

Pokud se tato nabídka večerních prohlídek osvědčí, není vyloučeno, že se prodlouží i na srpen.

Linhartovský zámek se nachází mezi Krnovem a Městem Albrechticemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám